Menu

Jaren 1933-1943

De oertijd van RC ‘t Gooi: het échte verhaal! Deel 6.

Op 31 oktober meldt de krant, dat de wedstrijd A.R.V.C. 1 – D.S.C. in 11-5 geeïndigd is. De ruststand was 8-0. In de tweede helft kwam D.S.C – versterkt met enige Hilversummers – geducht opzetten. Ze scoorden een try, die werd geconverteerd. De Drafna Sport Club won vervolgens met 6-0 van de Haagsche rugbyclub, meldt de krant op 6 november 1933. Een kleine drie maanden later, op 30 januari 1934, meldt D.B.C., dat afgelopen vrijdag (dat was dus op 26 januari), op verzoek van H.R.C., de besturen van Hilversum en de Drafna Sport Club zijn samengekomen. Het besluit werd genomen de clubs samen te voegen tot een grote Gooische rugbyclub. Dit besluit werd in een gecombineerde ledenvergadering van de beide clubs op woensdag 31 januari besproken en goedgekeurd. Beide clubs waren vanaf dat moment dus verenigd tot Gooische Rugby Club. Dit was ruim een jaar na de oprichting van de Drafna Sport Club.

Op zaterdagavond 24 maart 1934 vond in “Pschorr” te Hilversum het jaarfeest van de Gooische Rugby Club plaats, meldt D.B.C. op 27 maart 1934. Een uitstekend geslaagde avond. Talrijke ongure individuen, bevolkten van ’s avonds 9 uur tot ’s morgens 4 uur de dansvloer. Een halfjaar later, op 5 oktober 1934, bericht die krant over de algemene ledenvergadering van de Gooische Rugby Club. Die vond diezelfde week plaats. Besproken werden:

  • de kinderziekten in het eerste jaar van de jonge vereniging
  • kritiek op “den moreelen en financieelen toestand der vereeniging”
  • het unanieme oordeel, dat de club kon voortbestaan
  • maatregelen “om tot een volledige reorganisatie der vereeniging te geraken”
  • de keuze van een nieuw bestuur, waarin H. Kruissink voorzitter zou blijven.

Op 19 oktober 1934 schrijft De Bussumsche Courant, dat er 12 rugbyclubs in Nederland zijn. Er is nog geen sprake is van een competitie. Toch heeft de bond een klein wedstrijdprogramma samengesteld.  “Ter verhooging van het spelpeil en ter bevordering van het enthousiasme”.

De oertijd van RC ’t Gooi nog eens teruglezen? Ga naar Deel 1.

Comments are closed.