Menu

Jaren 2003-2013

Naam en toenaam nr. 1

We hebben een nieuwe rubriek bedacht voor deze website: “Naam en toenaam”. We tonen een teamfoto, waarvan we niet alle bijbehorende namen en feiten kennen. De foto’s zijn globaal zo´n 10 tot 30 jaar oud. Er lopen dus bij de club mensen rond, die de mensen op de foto persoonlijk kennen. Of misschien staan ze er zelf wel op.

Wat willen we weten?

  • Wie staan er op de foto (voor-, achter- en bijnaam)?
  • Wanneer, waar, bij welke gelegenheid en door wie is de foto genomen?
  • Hoort er misschien een leuk verhaal bij de foto?

Waarschijnlijk zullen we niet alles in één keer boven tafel kunnen krijgen, maar samen kunnen we een heel eind komen. En: elke snipper informatie is welkom! Zo schrijven we met z’n allen aan de geschiedenis van onze club.

De foto wordt geplaatst op de pagina “Naam en toenaam”. De gevonden namen en bijzonderheden worden erbij gezet. Graag allemaal op dezelfde manier werken. We beginnen met de persoon links op de achterste rij en gaan die rij helemaal af. Dan volgt de figuur links op de op één na achterste rij etc, tot we ze – zo mogelijk – allemaal van een naam hebben voorzien. Reacties graag naar ddi@live.nl sturen!

Naam en toenaam, nr. 1, februari 2023

Heineken Sevens 2005. Achterste rij: Herman Hofs (teammanager), Martin Reinecke, Henk-Jan Grimbergen, Patrick Brooijmans, Roy van Leyen, Bas Hofs, Job Völker. Voorste rij: Chris Colbeck (fysio), 2e …?, Huib de Graaf, Charlie Dekker, 5e Quinten …? (komt bij Pink Panthers vandaan), Rick Boellaard, Dirk Kerstens.

We zijn begonnen met 3 bekende namen (van de 14): Job Völker, Huib de Graaf en Charlie Dekker. Zo’n 24 uur later wisten we er al 12! Kijk maar hierboven, naar het bijschrift bij de foto.

Bijzonderheden:

  • Een makkelijke om mee te beginnen. Het Amsterdam Heineken Sevens toernooi 2005, zoals altijd georganiseerd door AAC.
  • Reacties ontvangen van Roy van Leyen (de snelste, de eerste!), Nick de Haan en Henk-Jan Grimbergen waardoor er nu nog maar twee namen onbekend zijn.
  • Herman Hofs is de vader van Bas Hofs (en Bas dus de zoon van .. ). Roy van Leyen was destijds nog maar 17 en speelde al zijn 2e Heineken Sevens.
  • Wie weet die laatste twee ontbrekende namen? En wie herinnert zich iets van wedstrijden, uitslagen enzovoort?

Meer teamfoto’s bekijken? Ga naar Teamfoto’s.

Meer weten over de naam van RC ’t Gooi? Ga naar Naam

Naam en toenaam nr. 2

Comments are closed.