Menu

Jaren 1993-2003

Naam en toenaam nr. 7

Gooiselectie in nieuwe outfit, op 30 augustus 1997 geschonken door Ab Oosterloo van Ab’s Fashion. Achterste rij: A1: René van Latum, A2: Arno Nikkels, A3: Tom Burger, A4: Danny Bitter, A5: Hans Hentzepeter, A6: Martijn Heijning, A7: Sven Nikkels, A8: Gert-Jan Tebberman, A9: Richard Vlaar, A10: Stefan van Remortel. Voorste rij: V1: Michiel Stehouwer, V2: Frank Steginga, V3: Finbar Ligthart?, Joost Boust?, V4: Koen Duivestein, V5: Rob Pel, V6: Charlie Dekker, V7: Wouter Stehouwer, V8: Ab Oosterloo, V9: Jerker Grader, V10: penningmeester?, V11: Danny ?, V12: Drikus, Z-A??. Vóór de voorste rij: geknield, Frans Frakking.

(Hier volgt de oorspronkelijke tekst; latere toevoegingen staan onderaan) De zevende “Naam en toenaam” alweer. Deze keer hebben we gekozen voor een teamfot0 van 30 augustus 1997. Dat was de Gooidag 1997 en de nieuwe “jasje-dasje” outfit van de selectie werd getoond. De gulle gever was adverteerder en sponsor Ab Oosterloo, van Ab’s Fashion aan de Nassaulaan in Bussum. Het had iets te maken met een trip naar Zimbabwe die niet doorging, maar het fijne weet ik er niet van. Hoe dan ook: de stemming zat er lekker in. Er werd heel wat afgelachen. Dat maakt het herkennen van de mannen op de foto er niet eenvoudiger op. En dan is die foto ook nog eens niet helemaal haarscherp.

In totaal staan er 23 mensen op de foto. Ab Oosterloo staat vooraan, ongeveer in het midden: de man met de licht gekleurde stropdas en de donkere broek. Verder zit geknield vóór de voorste rij Frans Frakking. Deze twee namen krijgen jullie cadeau, de rest mogen jullie zelf invullen.

Op de Achterste rij staan 10 personen, A1 tot en met A10.

Op de Voorste rij staan 12 personen, V1 tot en met V12.

En vóór de voorste rij zit dus Frans Frakking.

Let op, ze staan niet allemaal keurig in de rij! De nummers A1 tot en met A3 staan voor de open haard en steken duidelijk boven de rest uit. Nummer A4 is minder groot dan de anderen, waarna A5 tot en met A10 weer duidelijk boven de anderen uitsteken. De man met het donkere haar achter V8: Ab Oosterloo staat in de voorste rij en heeft nr. V7.

TIP: In de fotogalerie op deze website, in de galerie over de periode 1993 – 2003 staat een fotoserie over de Gooidag 1997, waarop o.a. de nieuwe outfits werden uitgereikt. Die foto’s kunnen je misschien helpen bij het vinden van de namen die bij de teamfoto horen.

Als je een oplossing instuurt, dan graag de betreffende nummers (zoals bijv. A3, V5 etc.) erbij vermelden. Oplossingen graag sturen naar ddi@live.nl. Ben benieuwd hoe snel en goed de oplossingen deze keer binnenkomen!

(Toevoeging 25 november 2023, ca 12.00 uur) Het moest een keer gebeuren: een “Naam en toenaam” plaatsen, waarop niemand zou reageren… Was de opgave te moeilijk? Waren het de omstandigheden (tweede kamer verkiezingen) die de aandacht afleidden? Of is het “Naam en toenaam-trucje” uitgewerkt? Wie het weet mag het zeggen.

We doen nog één poging. Uit eigen geheugen heb ik 12 van de 23 namen bij de foto weten op te diepen. Ze staan vermeld in het onderschrift bij de foto. Kloppen die namen? En stimuleren ze jullie geheugen om ook met de 11 nu nog “naamlozen” op de proppen te komen? Ik hoop van wel!

(Toevoeging 30 november 2023, ca. 17.00 uur) De oproep om nog eens een poging te wagen de 11 naamlozen van een naam te voorzien heeft succes gehad! Vier mensen stuurden hun suggesties in. Hartelijk dank daarvoor, Richard Vlaar, Gert-Jan Tebberman, Wilma Romijn-van Verseveld en Rob Pel! We gaan de inzendingen niet apart behandelen, dat wordt te ingewikkeld. Maar het resultaat is, dat 8 van de 11 resterende naamlozen nu van een (correcte, nemen we aan) naam voorzien zijn.

Er zijn nu nog slechts 4 over van wie we geen (volledige) naam hebben. De 8 “nieuwe” namen zijn verwerkt in het onderschrift bij de foto. De onbekenden zijn:

  • V3: is dit Finbar Ligthart, Joost Boust of iemand anders?
  • V10: penningmeester …? Naam?
  • V11: Danny …?
  • V12: Zuid-Afrikaan, Drikus …?

Van de in totaal 23 personen op de foto hebben we er nu 19 een naam gegeven. Een mooi resultaat!

Meer hierover lezen? Ga naar:

Naam en toenaam nr. 1

Naam en toenaam nr. 6

Terug naar de toekomst

Het clubwapen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.