Menu

Jaren 2003-2013

Naam en toenaam nr. 6

Achterste rij: Robbert Buis, Hans Hentzepeter (hooker), Peter Dencher (hooker), Rob Pel (flanker), Allard Posthuma (2e rij), Marco Pel, Ralph Jansen (flanker), René Kleyer, Rob Houba (full back), A10, Guido Stein, Arnoud van Munnen (winger), Erik Bakker (2e rij), Piet Hein Govers (2e rij), Marc Hamel (flanker), Martijn Bremmer (2e rij). Voorste rij: Arthur van Voorst tot Voorst, Paul Dorrestijn (nr. 8), Marc van Eyck (fly half), Mark Dekker, Berend de Jong (wing), Jan Willem van Oldeneel tot Oldenzeel (hooker), Roland Buisman (full back).

(Dit is de oorspronkelijke tekst; toevoegingen vind je onderaan deze tekst). Na de estafette van Naam en toenaam nr. 5 deze keer opnieuw een foto van enthousiaste Gooiers. Alleen van een andere leeftijdscategorie dan de vorige keer. “Oudere jongeren” zou je ze kunnen noemen. Aan de stand van hun monden te zien zingen ze uit volle borst een fraai lied, al zou ik niet weten welk lied. Misschien weet iemand dat?

De foto stamt uit 2009, is dus zo’n 14 jaar oud en bevat twee rijen spelers, in totaal 23 personen:
Op de Achterste rij staan 16 personen, van links af, A1 tot en met A16.
Op de Voorste rij zitten 7 personen geknield, van links af, V1 tot en met V7.

Het is nu al duidelijk, dat de persoon met nummer A8 lastig te benoemen zal zijn. Hij staat verscholen achter A7 en A9. Van hem zijn slechts het voorhoofd, de neus, een wang, één oog en een halve bril (of is dat schaduw?) te zien. Maar misschien valt het wel mee… Of herkent A8 zichzelf. Het zou leuk zijn als er van de personen iets naders verteld zou kunnen worden: een bijnaam, een opvallend kenmerk, een rare gewoonte, een anekdote of zoiets.

Vermeld bij je oplossing in elk geval het juiste nummer (A6, V4 en dergelijke) en de voor- en/of de achternaam van de betreffende persoon. Halen we weer een 100%-score..? Succes gewenst! Inzendingen graag sturen naar ddi@live.nl

(Toevoeging 1 november 2023). Vandaag kwamen de eerste reacties binnen. Hier volgt de stand van zaken van ongeveer 23.00 uur. De eerste die reageerde was Wilma Romijn-van Verseveld. Goed gedaan Wilma! Ze kwam met 16 complete namen (voor- en achternaam) en 7 geheel of gedeeltelijk incomplete namen. Voor alle duidelijkheid: compleet wil niet zeggen correct (al kan dat natuurlijk wel zo zijn). Bij nummer A1 vroeg Wilma zich af of dit wellicht Uitje was; geen idee wat ze daarmee bedoelt…

Na Wilma kwam er een reactie binnen van Ralph Wisse. Dodelijk voor de concurrentie; maar liefst 22 complete namen (van de 23)! Bij één (A10) de suggestie “Rotterdammer, weet Arnoud wellicht nog wel”. De derde die reageerde was Erik Bosman. Net als de eerste twee kwam ook hij met een omvangrijke bijdrage: 19 complete namen en dus 4 incomplete. Erik noemde bij veel van de afgebeelde oudere jongeren hun posities op het veld. Die zijn in het foto-bijschrift meegenomen.

Nummer A8 lijkt toch minder lastig te zijn dan vooraf verwacht. Zowel Wilma als Ralph denken dat dit René Kleyer is en dat zou best eens kunnen kloppen. Alle aangedragen namen zijn in het bijschrift bij de foto meegenomen. Het blijkt dat er geen verschillen zijn in de aangedragen namen, dus laten we er maar vanuit gaan dat die kloppen. Er is slechts één persoon die nog zonder naam is gebleven en dat is A10. Wie weet bij nader inzien toch zijn naam? Inzendingen graag naar ddi@live.nl.

Meer Naam en toenaam-foto’s bekijken? Ga naar:

Naam en toenaam nr. 1

Naam en toenaam nr. 2

Naam en toenaam nr. 3

Naam en toenaam nr. 4

 

 

 

Comments are closed.