Menu

Jaren 1993-2003

Naam en toenaam nr. 4

(Bijgewerkt op vrijdag 19 mei 2023, circa 22.45 uur). De vierde aflevering van “Naam en toenaam” leverde minder reacties op dan voorgaande afleveringen. Om precies te zijn: er kwam maar één reactie binnen! De uitdaging om met alle namen op de proppen te komen was blijkbaar toch te pittig. Wilma Romijn-van Verseveld reageerde snel, met 8 (van de 16) namen. Daarna bleef het stil. Maar gelukkig weet ik er zelf ook nog wel een paar en samen komen Wilma en ik een heel eind.

Eerst Wilma’s namen. Dat zijn op de achterste rij: A3: Lex van ’t Hull, A4: Joakim Grader, A5: Erik Bakker, A6: Arthur van Voorst tot Voorst. Op de voorste rij noemt Wilma: V1: Mark van Eyck, V2: Tom Burger, V3: Erik Luteyn, V4: Clemens Steenman. Als ik deze namen vergelijk met mijn eigen lijstje, dan zijn er 5 gelijk, namelijk Lex van ’t Hull, Erik Bakker, Mark van Eyck, Tom Burger en Erik Luteyn. Laten we er maar vanuit gaan dat deze vijf kloppen.

Achter, staand: Franklin Willemstein, Niels Koster, Lex van ’t Hull, Jan van Diest, Erik Bakker, Joost Kleeblad, Max Schindler, Wim Telgt, Marcel Bossenbroek. Voor, geknield: Mark van Eyck, Tom Burger, Erik Luteyn, Hans Hentzepeter, Ron Cozijnsen, Erik-Jan Elfferich, Vitus de Veth.

Dan blijven er van Wilma’s lijstje 3 over die volgens mij niet kloppen. Dat zijn Joakim Grader, Arthur van Voorst tot Voorst en Clemens Steenman. Volgens mij moeten dat zijn Jan van Diest, Joost Kleeblad en Hans Hentzepeter. Als deze drie kloppen zitten we nu op een totaal van 8 kloppende namen. En dan blijven er dus nog eens 8 over. Dat zijn op de achterste rij A1: Franklin Willemstein, A2: Niels Koster, A7: Max Schindler, A8: Wim Telgt, A9: Marcel Bossenbroek. En op de voorste rij: V5: Ron Cozijnsen, V6: Erik-Jan Elfferich en V7: Vitus de Veth.

Als deze namen kloppen hebben we ze alle 16 opgeduikeld. Maar ik ben van drie namen niet helemaal overtuigd, namelijk van Niels Koster, Marcel Bossenbroek en Erik-Jan Elfferich. Wie kan deze namen bevestigen (of eventueel ontkennen)? Onder de foto staan in elk geval de namen genoemd zoals we die tot nu toe hebben besproken.

(Reactie Ron Cozijnsen, 28 mei 2023). De foto die je 19 mei hebt bijgewerkt klopt. Alle 16 namen zijn correct. Deze foto prijkt bij mij nog altijd aan de muur!

Reacties graag sturen naar ddi@live.nl.

Meer lezen over “Naam en toenaam?”. Ga naar:

Naam en toenaam nr. 1

Naam en toenaam nr. 2

Naam en toenaam nr. 3

Comments are closed.