Menu

Jaren 2003-2013

Naam en toenaam nr. 5

Teamfoto bij TBM-toernooi in 2012 bij RC ’t Gooi. Achterste rij: A1: Sacha van Hilst (trainer / coach), A2: Davey Harrold (trainer), A3: Koen Verhoef (coach). Middelste rij: M1: Niels Govaerts (flanker / center), M2: Guus Harinck, M3: Berend de Graaf, M4: Glenn Kuitert, M5: Youns Hoogstraten (prop), M6: Kaya Bolat? / Berend Veenhuizen?, M7: Jort Kentie, M8: Bob de Graeff (flanker / center), M9: Mark van Linschoten, M10: ?, M11: Quinten Baas. Voorste rij: V1: Casper Verhoef (center / winger), V2: Floris Braat (full back), V3: Thomas van Melsem Kocsis (center / winger), V4: Max van Hilst (scrum half), V5: Donald Wegewijs, V6: Levi Roggenkamp, V7: Jeremy Moorthamer (hooker / center), V8: Julius Deknatel (scrum half).

(Dit is de oorspronkelijke tekst; zie onderaan voor latere aanvullingen). In mei 2023 werd de tot nu toe laatste “Naam en toenaam” foto geplaatst. Na de zomerperiode zou vorige maand weer een nieuwe “Naam en toenaam” worden geplaatst, maar die maand was zomaar ineens voorbij… Daarom in oktober twee keer een aflevering met een zoekplaatje.

Dit keer een tamelijk recente foto, met in totaal 22 personen erop. De foto is gemaakt bij een TBM-toernooi in 2012. Toch alweer 11 jaar geleden! De personen zijn opgesteld in drie rijen:

Achter staan van links af de nummers A1, A2 en A3.
In het Midden staan van links af de nummers M1 tot en met M11.
Voor zitten van links af de nummers V1 tot en met V8.

Als je bijbehorende namen weet, geef dan ook even aan op welke positie (bijvoorbeeld A1, M7 of V3) de bewuste persoon staat. En als je iets bijzonders weet over de betreffende persoon: altijd welkom! Stuur je oplossing in naar ddi@live.nl. Tot nu toe werd er snel en goed gereageerd op de Naam en toenaam-foto’s. Maar dat was vóór de vakantie en met foto’s die een stuk ouder waren dan deze keer. Ben daarom benieuwd hoe het deze keer gaat!

(Aanvulling 11 oktober 2023). Erik Bosman (jawel, de voorzitter!) reageerde bliksemsnel. Het berichtje was pas zo’n 20 minuten de deur uit of zijn reactie kwam al binnen. Met maar liefst 17 (van de 22) namen! Zou hij zo’n goed geheugen hebben? Of heeft hij nog ergens een oude ledenlijst..? Van deze zeventien namen zijn er twee onzeker; die van Glenn (zonder achternaam) op M4 en die van Joep (?) van Linschoten op M9. Wie weet hoe het precies zit? Dan zijn er nog vijf “onbekenden” over. “Sacha weet de rest” schreef Erik optimistisch.

(Aanvulling 12 oktober 2023). Een dag later bleek Erik grotendeels gelijk te hebben. Sacha van Hilst kon vier van de vijf ontbrekende namen (deels) produceren. Nu bleef er slechts één geheel “onbekende” naam over plus één extra gedeeltelijk onbekende naam. Die laatste is van Jort ? op plek M7. De geheel onbekende staat op plek M10. Maar ook de persoon op plek M6 is geheel onbekend. Zou er ergens iets mis zijn gegaan?

Alle namen, voor zover bekend, staan vermeld in het bijschrift bij de foto. Opvallend is, dat we op M3 Berend de Graaf denken te herkennen en op M8 Bob de Graaf. Wordt hiermee dezelfde persoon bedoeld? En als dat zo is, wie staat er dan op de “goede” plaats en welke persoon staat er op de andere plaats? We zijn er nog niet…!

(Aanvulling 16 oktober 2023). In de afgelopen dagen aan Erik en Sacha gevraagd of ze toch nog even zouden willen kijken naar de (deels) onbekende namen. Misschien komt er toch nog iets boven drijven… En dat gebeurde! De één kwam met de voornaam Berend en de ander met de achternaam Veenhuizen. Verder meldde zich vandaag Jort Kentie, van wie we de achternaam niet meer wisten. Hartelijk dank mannen! We laten het hierbij. Mocht er bij iemand alsnog een naam naar boven komen, dan graag sturen naar ddi@live.nl.

Voor alle duidelijkheid, het gaat om M4: Glenn ?, M9: Joep ? van Linschoten, M10: ? ?. Verder is er twijfel of met M3: Berend de Graaf dezelfde persoon wordt bedoeld als met M8: Bob de Graaf. En op welke plaats staat dan de echte Berend de Graaf en wie is de persoon die op de andere plaats staat?

(Aanvulling 19 oktober 2023). Het speurwerk heeft nog even flink nageknetterd! Er kwam een berichtje van Edo Roggenkamp, de vader van Levi Roggenkamp. Levi staat zelf ook op de foto (op V6). Ze vertelden dat (op M9) niet Joep van Linschoten op de foto staat, maar z’n tweelingbroer Mark. Beiden zijn goede vrienden van Levi en de verwisseling komt wel vaker voor. Via z’n buurman Tom Wegewijs (vader van Donald Wegewijs, op de foto op V5) wist Edo te melden dat de achternaam van Glenn (op M4) Kuitert is, dat op M3 inderdaad Berend de Graaf (met a-a-f) staat en op M8 Bob de Graeff (met a-e-ff). Dat ruimt aardig op. Alleen M10 moet het zonder voor- en achternaam doen. Al weet je maar nooit… Alles bij elkaar een prachtig resultaat: 21 van de 22 namen gevonden, daar mogen we best trots op zijn!

(Aanvulling 20 oktober 2023). En nog is het niet afgelopen! Vandaag een berichtje ontvangen van Anca Juncu, moeder van Kaya Bolat. Zij vertelt dat Kaya op M6 staat, naast Youns Hoogstraten. Maar die plek hadden we al aan Berend Veenhuizen toebedeeld. Blijkbaar verkeerd gedacht! Het lijkt erop, dat Berend Veenhuizen op M10 staat. En dat zou betekenen, dat we alle 22 voor- én achternamen compleet hebben. Met goed teamwork kun je een heel eind komen, dat blijkt maar weer! Maar dat wisten we als rugbyers natuurlijk al lang….

(Aanvulling 30 januari 2024). Twee spelers op één positie? Op positie M6 hadden we tot voor kort Kaya Bolat staan. Tot zich kort geleden Berend Veenhuizen meldde met de mededeling, dat hij zichzelf herkent als degene die op positie M6 staat afgebeeld. Berend herinnert zich dat de foto in 2012 gemaakt is bij zijn eerste wedstrijd. Daarna heeft hij nog zo’n 8 jaar bij RC ’t Gooi gespeeld. Tegenwoordig speelt hij bij RC Zwolle. Een identiteitsbewijs met daarop Berend’s naam en foto ondersteunde zijn verhaal.

Simpele zaak, zou je zeggen: we vervangen op positie M6 de naam Kaya Bolat door die van Berend Veenhuizen. Maar eerst toch maar even contact opnemen met Anca Juncu, de moeder van Kaya, die hem voor positie M6 had aangemeld, om haar reactie te vernemen. Blijkbaar is er bij het zoeken naar de juiste naam iets misgegaan. Dat kan natuurlijk gebeuren. Maar Anca blijft erbij, dat op M6 haar zoon Kaya staat. En een moeder zal toch haar eigen zoon wel herkennen?

Het leidt ertoe, dat we nu twee kandidaten hebben voor één positie. En dat is er één teveel. Een probleem dat ik niet kan oplossen. Jammer dat het zo loopt. We halen onze schouders op en zetten een punt achter deze discussie.

Meer Naam en toenaam-foto’s bekijken? Ga naar:

Naam en toenaam nr. 1

Naam en toenaam nr. 2

Naam en toenaam nr. 3

Naam en toenaam nr. 4

 

 

Comments are closed.