Menu

Jaren 1993-2003

Krantenknipsels in De Scrum van juni 1997

Soms kan de redactie van een blad het zich gemakkelijk maken door een verhaal over te nemen, dat elders al gepubliceerd is. Daar hoeft niets mis mee te zijn, als zo’n verhaal goed past bij de formule van het blad. In De Scrum van juni 1997 staan drie krantenknipsels, die iets met RC ’t Gooi te maken hebben. Het eerste (ongedateerde) knipsel komt uit de Gooi- en Eemlander. Het is het gebruikelijke verslag van de wedstrijden van Hilversum en ´t Gooi. Niks bijzonders eigenlijk, maar leuk als tijdsbeeld, met de namen van Jerker Grader, Arlo Vlaar en Michiel Stehouwer in het verslag.

Rugbyers 't Gooi

Ook het tweede (ongedateerde) krantenknipsel komt uit de  Gooi- en Eemlander. Het is een interview met de negentienjarige economiestudent Jerker Grader. Dankzij het Leo van der Kar-fonds volgde hij in de afgelopen zomer een driedaagse rugby-trainingsstage in Engeland. ”Als je dorst hebt, moet je drinken” leerde hij daar. En nog veel meer.

krantenknipsels

De herkomst van het derde knipsel is even onduidelijk als de datum. Het gaat over de recente nationale rugbydag. De regionale jeugd-districtsteams – samengesteld uit spelers van Hilversum, ´t Gooi, de Bulldogs, URC en Eemland – deden het goed. Zowel de colts, de junioren als de cubs haalden finaleplaatsen. De junioren en de colts werden Nederlands kampioen.

Comments are closed.