Menu

Jaren 2013-2023

Mooi en verrassend

In 2018 vieren niet alleen RC ´t Gooi (85 jaar) en de Club van 100 van RC ´t Gooi (25 jaar) hun lustrum. Ook het wandelclubje van de oude glorie van RC ´t Gooi viert een lustrum. Het eerste.  In 2013 meldde Jack Heer (van 1946) aan een aantal generatiegenoten, “dat hij z´n leven helemaal ging omgooien”, of woorden van gelijke strekking. Wie Jack kent neemt dat met een korreltje zout…

De eerste wandeling op 3 april 2013 door de Naardense vesting.

Jack wilde voortaan regelmatig een stuk gaan wandelen, want dat zou heel gezond zijn. Maar om dat nou in z´n eentje te gaan doen leek hem niet zo gezellig. Dus vandaar zijn oproep voor mede-wandelaars. Het geheel speelde zich af rond 1 april. Dat veroorzaakte nogal was twijfel en sceptische reacties. Of-ie gek geworden was, ´t écht meende en het geen 1 april-grap was..? Hij wist in elk geval zes mede-wandelaars te overtuigen, die op woensdag 3 april 2013 met hem meeliepen. Die eerste wandeling ging door en rond de Naardense vesting. Er zijn een filmpje (De Wandelclub) en foto´s (Steunzolen in actie) van te bewonderen op deze website.

Uitzicht vanaf de toren van de Grote Kerk naar het Naardense raadhuis.

Samen met z´n maatje Joop Meijer – in 2017 helaas overleden – zette Jack de routes uit. Toen de vraag aan de orde kwam hoe het clubje moest heten kwam de naam JaJo-wandelclub bovendrijven. Vernoemd naar een dubieus rugby-reisbureau, waaraan ook de namen van de beide heren verbonden waren. Oude Gooi-rugbyers slapen er nog wel eens slecht van…

Het Capitool, landgoed Schaep en Burgh, ´s Graveland

De verwachting, dat het na een paar keer wel afgelopen zou zijn met die wandelingen kwam niet uit. Vijf jaar later staan er meer dan 20 namen van mannen en vrouwen op de verzendlijst van het wandelclubje. Daarvan vormen er een stuk of 10 de harde kern, die elke week op donderdagochtend gezamenlijk wandelt.

Mooi en verrassend.

Weer of geen weer, dat maakt niet uit. Gelukkig valt het aantal regendagen erg mee. Ook al ziet het er dreigend uit, meestal kan er gewoon gelopen worden, zonder dat je echt nat wordt. Plaatsen als Muiden, Nederhorst den Berg, Loenen, Breukelen, Maartensdijk, Baarn, Eembrugge en Huizen vormen zo ongeveer de buitengrens van het gebied waarbinnen gewandeld wordt. Een gevarieerd en aantrekkelijk stuk Nederland. Steeds weer is de verbaasde reactie, dat dit gebied zo mooi en verrassend is, zelfs voor mensen die er al vele tientallen jaren wonen.

Varen op de Vecht.

Inmiddels is er sinds de oprichting zo´n 250 keer gewandeld. Het idee is geopperd, om voortaan na de wandeling gezamenlijk te gaan jeu-de-boulen bij het clubhuis. “Wie had dat kunnen denken, vijf jaar geleden?” zegt Jack enigszins verbaasd.

Zie ook: 

De paden op, de lanen in.

 

 

Comments are closed.