Menu

Jaren 1983-1993

Erelid Herman Nijhuis overleden

 

Op 14 december 2019 overleed op 85-jarige leeftijd ons erelid Herman Nijhuis. In ScrumNews van 18 december 2019 plaatste het RC ´t Gooi-bestuur het volgende In Memoriam.

 

3 februari 1934                  Herman Nijhuis                  14 december 2019

Eerder deze week ontvingen wij bericht van het overlijden van Herman Nijhuis, in leven Erelid van Rugby Club ‘t Gooi. ‘Mijnheer Herman’ was voor vele oudere leden een begrip nadat hij zich enorm had ingezet, samen met Ellen Frakking en Til Westerweel, voor de ontwikkeling van de jeugd in de jaren tachtig en negentig en heeft hij jarenlang de redactie gevoerd over de (toen nog) Grote en Kleine Scrum. Door een erfelijke spierziekte kon Herman zelf geen rugby spelen maar hij was een groot liefhebber. 
 
Herman was ‘kind aan huis’ in De Poort, wat voor hem aanvoelde als zijn kantoor met de Club van 100 tafel als bureau. Zijn gevleugelde “heb je even”, betekende vaak gepassioneerde gesprekken over jeugdrugby, niet zelden ten koste van eigen training of bardienst. Herman stond bekend als ‘verwoede pasfoto-verzamelaar’: ieder nieuw lid werd door Herman achtervolgd totdat twee pasfoto’s waren ingeleverd. Hierbij diende één foto voor de spelersadministratie en werd de andere gebruikt voor een introductie van het nieuwe lid door Herman in de Grote Scrum. Herman was ‘uitbater’ van wat werd omschreven als de “Herman societyshop”, de kledingkast waaruit hij, naast sportkleding, ook petjes, toer-truien en andere toebehoren verkocht. 

Zijn doortastendheid en vasthoudendheid werden niet altijd door iedereen op prijs gesteld maar hebben wel geresulteerd in een verdere groei en ontwikkeling van de jeugdafdeling van de club die zonder deze inzet niet hetzelfde zou zijn geweest. Hiervoor heeft de club haar waardering laten blijken door hem het Erelidmaatschap toe te kennen.
 
Naast al zijn inspanningen voor onze club, was de heer Nijhuis betrokken bij RC Eemland en jarenlang bij diverse districts- en jeugdselecties. Zijn betekenis voor en bijdrage aan de ontwikkeling van rugby in Nederland is groot geweest. Herman Nijhuis is 85 jaar geworden.
 
Het bestuur wenst namens de hele club de nabestaanden van de heer Nijhuis veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies en hoopt dat zij zich gesteund weten door het medeleven van de Nederlandse rugby ‘community’.

Ter herinnering aan Herman hierbij een aantal foto´s waarop hij te zien is.

 

One Comment

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *