Menu

Jaren 1933-1943, Jaren 1943-1953

Douwe Doos Rugby Rariteiten 6 – 10

In aanloop naar de 85ste verjaardag van RC ´t Gooi op 14 januari 2018 zijn er vanaf augustus 2017 20 afleveringen van Douwe Doos Rugby Rariteiten in onze digitale nieuwsbrief de Kleine Scrum geplaatst. Het gaat om opvallende, rare, vreemde of gewoon melige foto´s, cartoons e.d., die iets met rugby te maken hebben en soms zelfs iets met RC ´t Gooi. Maar zo´n nieuwsbrief wordt snel vergeten en het zou jammer zijn als dat met de Rugby Rariteiten ook zou gebeuren. Daarom serveren we ze nog een keer, in vier porties van steeds vijf stuks. Hier volgt het tweede portie. 

Douwe Doos Rugby Rariteiten (6)
Ze hadden er erg veel lol in, deze twee Gooiers, om zich zo’n dikke dertig jaar geleden te vermommen als de veel oudere uitgaven van zichzelf. Wie zijn het?

Douwe Doos Rugby Rariteiten (7)
Rugby en tabaksreclame: tegenwoordig een ongemakkelijke combinatie. Maar dat was ooit anders. Net als de omgangsvormen op het rugbyveld in de “goeie ouwe tijd…”

Douwe Doos Rugby Rariteiten (8)
Ook in de tijden van weleer was men zich ervan bewust, dat één plaatje meer zegt dan duizend woorden. Het moest natuurlijk wel het goede plaatje zijn. Vandaar deze instructies.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (9)
Eekhoorns zijn fotogenieke beestjes. Dus kon deze gephotoshopte eekhoorn-met-rugbybal niet uitblijven.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (10)
Kort na de oorlog was voedsel nog schaars en op de bon. Om dan met Edammer kazen te gaan rugbyen is op z´n minst een béétje vreemd…

Meer merkwaardige rugbyberichten lezen? Ga naar:

Douwe Doos Rugby Rariteiten 1-5

Ben Hosman

Aardig merkwaardig

Comments are closed.