Menu

Jaren 1933-1943, Jaren 1963-1973

Douwe Doos Rugby Rariteiten 16 – 20

In aanloop naar de 85ste verjaardag van RC ´t Gooi op 14 januari 2018 zijn er vanaf augustus 2017 20 afleveringen van Douwe Doos Rugby Rariteiten in onze digitale nieuwsbrief de Kleine Scrum geplaatst. Het gaat om opvallende, rare, vreemde of gewoon melige foto´s, cartoons e.d., die iets met rugby te maken hebben en soms zelfs iets met RC ´t Gooi. Maar zo´n nieuwsbrief wordt snel vergeten en het zou jammer zijn als dat met de Rugby Rariteiten ook zou gebeuren. Daarom serveren we ze nog een keer, in vier porties van steeds vijf stuks. Hier volgt het vierde en laatste portie.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (16)
Een scene uit India die nogal wat vragen oproept. Vanwaar dat Duitse onderschrift? Je zou toch Engels verwachten. Onduidelijk is welk team er aanvalt en welk verdedigt. Er staan hoe dan ook de nodige spelers buitenspel. En wat moeten die mannen daar vlak achter het goal, in het in-goal gebied? Raadselachtig.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (17)
Nee, dit is geen rugby, maar het Eton Wall Game. Een balspel met onbegrijpelijke regels, dat op St. Andrew’s Day op Eton gespeeld wordt op een veld van 110 bij 5 meter. Er wordt haast nooit gescoord. Rare jongens, die Britten…

Douwe Doos Rugby Rariteiten (18)
“Well played Huddersfield” staat er met gloeilampen op deze tram geschreven. In 1909/1910 won Huddersfield de Yorkshire Challenge Cup. De portretten van de spelers zijn tussen de letters te zien.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (19)
In 1936 stond deze foto in De Bel. Merkwaardige trainingsvormen: vliegen en vierendelen. Een beetje steun van de Nederlandsche Athletiek-Unie kon de Gooische RC dus wel gebruiken…

Douwe Doos Rugby Rariteiten (20)
Veel oudere Gooiers kennen het verhaal van Diederik. Maar voor veel jongere Gooiers zal het onbekend zijn. Wil je er meer van weten? Kijk hier!

Meer merkwaardige rugbyberichten lezen? Ga naar:

“Een leuk stel mannen”

Rugby in de oudheid

Ben Hosman

 

Comments are closed.