Menu

Jaren 1933-1943, Jaren 1943-1953

Douwe Doos Rugby Rariteiten 1 – 5

In aanloop naar de 85ste verjaardag van RC ´t Gooi op 14 januari 2018 zijn er vanaf augustus 2017 20 afleveringen van Douwe Doos Rugby Rariteiten in onze digitale nieuwsbrief het Scrum Bulletin geplaatst. Het gaat om opvallende, rare, vreemde of gewoon melige foto´s, cartoons e.d., die iets met rugby te maken hebben en soms zelfs iets met RC ´t Gooi. Maar zo´n nieuwsbrief wordt snel vergeten en het zou jammer zijn als dat met de Rugby Rariteiten ook zou gebeuren. Daarom serveren we ze graag nog een keer, in vier porties van steeds vijf stuks. Hier volgt het eerste portie. 

Douwe Doos Rugby Rariteiten (1)
Soms werden er merkwaardige trainingsmethoden gebruikt. Kijk maar naar deze foto uit 1937.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (2)
Vrouw & rugby was ook in 1948 al een intrigerende combinatie. Maar: wie heeft er tegenwoordig nog een zakdoek…?

Douwe Doos Rugby Rariteiten (3)
In 1965 was er een jongetje op de training van RC ´t Gooi. Er werd een foto van hem gemaakt, die gebruikt zou worden voor promotie van het jeugdrugby. Maar dat is er nooit van gekomen. Men dacht dat hij de zoon was van Gooier Frans Buys, maar die had alleen twee dochters. Maar wie was nou toch dat jongetje…? Hij zou nu een jaar of zestig moeten zijn.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (4)
In de Gooi en Eemlander van 22 februari 1935 (!) stond het volgende, enigszins verwarrende bericht. De Gooische Rugby Club – zo heetten we toen – zou een feest gaan organiseren, maar niet heus. Zoiets dus.

Douwe Doos Rugby Rariteiten (5)
Een foto-met-bijschrift uit de Gooi en Eemlander van 23 april 1936, met eigenlijk niks bijzonders: bemodderde rugbyers. En dat is nou weer bijzonder, dat men iets gewoons blijkbaar zo raar vond, dat het in de krant moest.

Meer merkwaardige rugbyberichten lezen? Ga naar:

Douwe Doos Rugby Rariteiten 6 – 10

Rugby in de oudheid

Ben Hosman

Aardig merkwaardig

 

Comments are closed.