Menu

Jaren 1993-2003

Degraderen..? (1994)

1368377525_8600_jpgSerieus meedoen in de top van de ereklasse en als ´t even kan landskampioen worden. Dat is de koers die het vlaggenschip van RC ´t Gooi nu al zo´n 20 jaar vaart. Maar het is geen zekerheid dat we dat ook in de toekomst kunnen blijven doen, zien we aan onze Hilversumse buren. En die zijn bepaald niet de enigen die met degradatiezorgen te maken hebben. Ascrum, Oemoemenoe en de Bassets zijn recent gedegradeerd. De huidige landskampioen DIOK lijkt zich uit de gevarenzone te kunnen redden.

Ook voor ´t Gooi waren er andere, zorgelijke tijden. In De Scrum van mei 1994 werd daarover bericht. Krantenknipsels – ongedateerd en waarschijnlijk uit de Gooi- en Eemlander, al staat dat er niet bij – gaan over de vraag of RC ´t Gooi degradatie weet te voorkomen of niet. Let wel: degradatie uit de eerste klasse! Een volle klasse lager dan waarin Gooi 1 nu speelt.

Degradatie naar het derde niveau dreigde. Maar het trainersduo Mark van Eyck en Tom Burger bleef optimistisch. Ze geloofden dat ´t Gooi het wel zou redden. Al zullen ze soms ook wel hun twijfels hebben gehad. Net als toenmalige eerste team-spelers zoals Michael Vink, Charlie Dekker, Remi Ravani Azar, Joakim Grader, Gert-Jan Tebberman, René van Latum en Lex van ´t Hull. Lees er alles over in de krantenknipsels uit 1994:

Meer weten over RC ´t Gooi in de jaren ´90? Ga naar:

Terug naar de toekomst 1997

Krantenknipsels in De Scrum 1997

Comments are closed.