Menu

Jaren 2003-2013, Jaren 2013-2023

De paden op, de lanen in (2013)

IMG_6669

“Of-ie gek geworden was?”. En of ‘t echt geen grap was? Dat waren reacties die Jack Heer te horen kreeg op zijn idee om met een aantal oud-rugbyers met enige regelmaat een uurtje of zo te gaan wandelen. Nou had hij het er wel een beetje naar gemaakt. Hij schreef namelijk: met ingang van 1 april ga ik mijn leven omgooien (of zoiets). En dat is natuurlijk wél een verdachte datum.

IMG_6667

“Het schijnt goed voor je conditie te zijn“ was z’n argument “en nog gezellig ook”. Dat gaf de doorslag. Bij de eerste expeditie, begin april, vertrokken er zeven helden vanaf het clubhuis om een rondje om de Naardense vesting te gaan wandelen. In vroeger jaren een rondje, dat als de toestand van het veld trainen niet toeliet, hollend in het donker werd afgelegd. Nu bij daglicht en in een iets bedaagder tempo.

IMG_6673

‘t Ging langs voormalig clubhuis de Utrechtse Poort, de Promerskazerne en de kinderboerderij. Vervolgens om de vesting heen weer terug naar het clubhuis. Daar werd nagepraat met koffie en gebak. Dat ’t naar meer smaakte blijkt, want inmiddels is de wandelclub er al weer enkele malen op uit geweest in de omgeving van Naarden. Binnenkort staat er voor het eerst wandelen in “vreemde” omgeving op het programma. In Hilversum.

IMG_6696

Wat dit met ’t lustrum van RC ’t Gooi te maken heeft? Ga maar na: de zeven wandelaars dragen met elkaar zo’n 250 á 300 jaar betrokkenheid bij de club met zich mee….

Zie verder over deze eerste wandeling:

De foto’s van “Steunzolen in actie”

Het filmpje “De wandelclub”

Mooi en verrassend

Comments are closed.