Menu

Jaren 1963-1973

Dames naar Ierland (ca. 1968)

Door Ton de Mey

“Heb je nog een leuk verhaal uit de oude doos?” vroegen we aan oud-speler Ton de Mey. Na enig aandringen kwam hij met het volgende.

De dames op Schiphol

Een tripje naar Ierland… Niet van een rugbyteam, maar van de dames en vriendinnen van ’t Gooi. Dat kwam zo: de heer Rob Ligthard had een reisbureau in Bussum, gespecialiseerd in Ierland-reizen. Deze heer Ligthard kwam toentertijd regelmatig met iemand mee in de Poort. Hij vond dat dusdanig gezellig, dat hij het “onder een biertje, natuurlijk” wel leuk vond om tegen de aanwezige dames met luide stem te verkondigen: “ik bied jullie een tripje naar Ierland aan”. Enfin, dat ging zo een paar zondagen door, totdat ondergetekende hem toch maar eens belde met de vraag wanneer hij de toezegging na zou komen! Hij keek hiervan op, maar beloofde toch, dat het op korte termijn zou kunnen, dat hield in binnen een paar dagen.

Gezellig samen op de motorkap

We zijn toen heel erg aan het rondbellen geweest en hadden binnen de kortste tijd 12 dames die dit heel erg leuk vonden, mede ook omdat alles gratis zou zijn! De dames zijn toen vrijdagavond vertrokken en na 48 uur weer teruggekeerd, boordevol smakelijke verhalen. Eén daarvan: een reeds gesloten pub moest weer open, want de dames wilden nog niet naar bed. Zo zijn er legio verhalen, de een nog spannender dan de ander.

Op de foto met de (mannelijke) lifter

Het reisgezelschap van het tripje naar Ierland bestond merendeels uit de vaste groep dames, die ook met alle uitwedstrijden meegingen en die samen met de familie Heer en de familie Van den Bovenkamp nog altijd zeer betrokken zijn bij het Gooi. Een paar namen: Til Westerweel, Marlies de Mey, Annet Wurster, Hansje Ubaghs, Greetje Plat, Lies Slabbers, Sophie van Gelderen, Coby Otten, Margot Heer, Mieke (van Wiggert Kaptein) met een vriendin.

Kom nou..! 

Comments are closed.