Menu

Deze website is het cadeau van de Club van 100 voor de 80ste verjaardag van Rugby Club ’t Gooi in 2013. In 2018 en 2023 – toen de club 85 en 90 jaar werd – is opnieuw een impuls aan de website gegeven.

Voor wie het nog niet weten: de Club van 100 van RC ´t Gooi is een club van mensen die RC ’t Gooi een warm hart toedragen. Zo’n 150 Club van 100-leden storten jaarlijks minimaal 50 euro (vroeger 100 gulden) in de pot. Daarmee worden projecten ter ondersteuning van de rugbyclub gefinancierd.

Lid worden?
Ook lid worden van de Club van 100? Je betaalt dan jaarlijks 50 euro (meer mag natuurlijk!), waaruit projecten ter ondersteuning van RC ’t Gooi betaald worden. Je kan meebeslissen over de besteding van het geld. Er wordt daartoe één keer per jaar een ledenvergadering gehouden.
Meld je aan via het Club van 100 inschrijfformulier.

De Club van 100 werd in 1993 opgericht en vierde dus in 2023 haar 6e lustrum. Op bescheiden wijze, want zo stelt de Club van 100 zich op: het gaat immers om de rugbyclub. Enkele leden van de Club van 100 hebben de nodige tijd in de totstandkoming van deze website gestoken. De Club van 100 heeft er budget voor beschikbaar gesteld.

De (oud) leden en supporters van de rugbyclub zijn in albums, laatjes, schoenendozen en computerbestanden gedoken om hun verhalen, foto’s, negatieven, dia’s en filmpjes beschikbaar te stellen. Natuurlijk is het clubarchief geraadpleegd.

Ook is er gebruik gemaakt van digitale krantenarchieven en van de kennis en informatie van de Historische Kring Bussum en het Streekarchief Gooi en Vechtstreek. En er is nieuw materiaal gemaakt. Zoals filmpjes met interviews met de mensen die samen sinds 1933 RC ´t Gooi vormen. Zo is een veelvormig beeld ontstaan van de geschiedenis van de club.

Deze website is in 2023 – net als in 2013 en 2018 – geregeld van updates voorzien. De nieuwste items zijn te vinden onder “Recente berichten”. Er staan nu zo´n 145 verhalen en heel veel foto´s en filmpjes op de site.

Kom gerust nog eens kijken en attendeer ook je vrienden op deze site. We hopen, dat de bezoekers evenveel plezier van hun bezoek aan de site zullen hebben, als wij van het maken ervan. Reacties zijn welkom!

Eric Cornelissen, Gert-Jan Tebberman, Tom Visser

8 Comments